Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό μας τόπο. Η επιχείρηση Ποντοπόρεια / Pontoporeia Ηellenic Cargo Safety είναι η εικονική επιχείρηση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου ( ΕΠΑΛ )  Ασπροπύργου 2019 συμμετέχοντας στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achivement Greece.

Η επιχείρηση Ποντοπόρεια / Pontoporeia Hellenic Cargo Safety δημιουργεί πρωτοποριακές λύσεις για ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων και προϊόντων κυρίως θαλασσιά και οδικώς στο μέλλον με την προστασία θαλάσσιου πλούτου του περιβάλλοντος γενικότερα και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας. Η επιχείρηση μας στοχεύει στους 6 από τους 17 βιώσιμους στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη που είναι οι εξής: δράση για το κλίμα, ζωή στο νερό, ζωή στην στεριά, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή , βιομηχανία καινοτομία και υποδομές , αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη.

O Μέγας Χορηγός μας είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η Σύμβουλος – Εθελόντρια μας είναι η  κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

O Χρυσός Χορηγός μας είναι η Navigator Shipping Consultants και η Σύμβουλος μας είναι η κα ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ

Οι Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί με τους οποίους συμμετέχουμε στο πρόγραμμα είναι οι :

1) κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

2) κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΒΟΤΣΗΣ

Η μαθητική επιχειρηματικότητα λειτουργεί ως πρόδρομος για την προώθηση εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών που θα εξελιχτούν σε μελλοντικούς επιχειρηματίες, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και θα ωθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Για την επέκταση του προγράμματος προτείνουμε τα σχολεία μαζί με τους εθελοντές να παρουσιάζουν διάσωσης η διαδικτυακά την εμπειρία τους παρακινώντας και άλλους μαθητές.